català | español
 
Qui és i com treballa en Joan Contreras
Cursos i conferències
Consells i pautes d'actuació
El meu bloc
 
Joancontreras.com
Una mirada diferent per entendre els nens,
els adolescents i a nosaltres com a pares i educadors.
Twitter   Facebook

Consells i pautes d'actuació
       
 

Consells i pautes d'actuació

Com deixar enrere comportaments que no ens agraden.

Hi ha comportaments que volem deixar enrere, que volem eliminar l`ús de les nostres vides. Us explico en aquest article un mètode molt senzill d`entendre i molt complicat de portar a la pràctica però que resulta efectiu. Ho faig amb l` exemple d`adolescent que és agressiu.

Paraules clau: canvi de conducta, inconscient, elilminar comportaments.


1.- per a portar a terme aquest processa necessari tenir les següents condicions ben assumides:

- tenir la capacitat de poder-se relaxar de forma conscient, mitjançant tècniques com pot ser el ioga, com pot ser l`esport, la meditació etcètera 

- escriure un diari personal on cada dia anem apuntant les coses positives que passa i les coses que volgui millorar. Sempre amb una perspectiva positiva i oberta del que està passant sense matxacar-nos.

2.- el següent pas serà anota aquest diari els comportaments o els fets que no ens agraden de nosaltres mateixos. En l`exemple de l`adolescent caldrà que anoti les vegades que s`ha barallat ja sigui física o verbalment amb altres adolescents.

3.- a continuació, la persona ha de fer un registre (un llistat en un paper a part) de les situacions agressives per dies cal puntuables de zero a deu i fer-ho durant un mes com a mínim.

4.- després el que farem serà un exercici de visualització en una relaxació on, com si fos una pel·lícula mental, tornem a viure el que ha passat en aquesta situació agressiva, com si fóssim un simple espectador i sense fer crítica ni de nosaltres mateixos ni dels altres. Això s`ha de fer de forma diària. 

5.- a mesura que anem fent aquests passos veurem com evoluciona a la nostra consciència respecte a aquestes conductes que rebutgem nosaltres mateixos -i per les quals també som rebutjats-.

6.- tot i els errors que cometrem serà necessari fer aquest programa de forma continuada, i amb una visió positiva i de progrés del que va succeint. 

Aleshores veurem com aquest comportament, el de barallar-se, cada cop el fem amb més consciència i menys lluita interna intentant evitar el que és inevitable, deixant la tensió i la satisfacció que comporta aquesta conducta que la retroalimenta inconscientment

En el cas d`eleccions, serà necessari a l`ajuda d`un terapeuta, grup terapèutic o persona d`acompanyament per portar a terme aquest procés. Cal veure tota la transformació com un procés de lliberació personal, de comprensió i d`evolució espiritual cap a una millora persona.

Per saber-ne més

I ara potser t'interessi...

Psicòleg. Orientador i psicoterapeuta. Assessorament individual i a famílies - Psicòleg Colegiat nº 6.783
Psg. Muntanya 58, Entlo. - 08400 Granollers - Barcelona
Tel. 93 879 37 31 - info@joancontreras.com
Aviso Legal/ Política de Privacidad - Política de Cookies


Creative Commons License
L'obra de joancontreras.com està subjecta a una llicència de
Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 2.5 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a joancontreras.com
Programació i disseny web: Clickart