català | español
 
Qui és i com treballa en Joan Contreras
Cursos i conferències
Consells i pautes d'actuació
El meu bloc
 
Joancontreras.com
Una mirada diferent per entendre els nens,
els adolescents i a nosaltres com a pares i educadors.
Twitter   Facebook

Consells i pautes d'actuació
       
 

Consells i pautes d'actuació

Posar límits a l'adolescència: Consequêncies Lògiques.

Us deixo un petit consell de com posar límits a adolescents, qüestió moltes vegades complexe per tot el que comporta. Espero que us agradi el vídeo. 


L'adolescència és una etapa conflictiva. Els educadors veiem com els nens passen de petits a adolescents en un obrir i tancar d'ulls. La roba ja no serveix, els nens i nenes s'estiren i s'allarguen per dies. Les reaccions comencen a canviar de forma important, sortirn d'un ambient de col.laboració i tranquil.litat a un de fàcil tensió i confrontació. 

Cal pensar que l'adolescent està en recerca continuada de si mateix, de unes formes de fer, de vestir, de reaccionar. Moltes vegades copia d'un grup que està en el mateix sac i amb el que fa pinya. 

A la nostra societat no hi ha un ritual que marqui un inici  de l'adolescent com a tal, sí que hi ha, però, canvis biològics que a la vegada comporten canvis de mentalitat. Ell o ella busca formes de diferenciar-se de l'etapa infantil, generalment amb el rebuig de tot allò que soni a Walt Disney. Avui en dia Youtube o Instagram marca la moda que, en aquesta transició, cal seguir imperiosament. Si l'adolescent pot generalitzar els esforços per ser ell mateix en els seus objectius més globals (estudis, ordre personal, etc.) tindrem molt de guanyat. 

La funció dels pares és fer que se senti estimat, que tingui clars quins són els criteris ètics i morals dels seus pares, ser estrictes i a la vegada donar confiança i marge de risc per tal que l'adolescent es vagi trobant a ell mateix. Tota una aventura també. 

Aquest vídeo vol aportar un petit granet de sorra a la tasca educativa de tants pares i mares que s'esforcen per fer el millor en un període que moltes vegades, no és fàcil de portar.

 

 

Per saber-ne més

I ara potser t'interessi...

Psicòleg. Orientador i psicoterapeuta. Assessorament individual i a famílies - Psicòleg Colegiat nº 6.783
Psg. Muntanya 58, Entlo. - 08400 Granollers - Barcelona
Tel. 93 879 37 31 - info@joancontreras.com
Aviso Legal/ Política de Privacidad - Política de Cookies


Creative Commons License
L'obra de joancontreras.com està subjecta a una llicència de
Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 2.5 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a joancontreras.com
Programació i disseny web: Clickart