català | español
 
Qui és i com treballa en Joan Contreras
Cursos i conferències
Consells i pautes d'actuació
El meu bloc
 
Joancontreras.com
Una mirada diferent per entendre els nens,
els adolescents i a nosaltres com a pares i educadors.
Twitter   Facebook

Cursos i conferències
       
 

Cursos i conferències

Els cursos i la formació per mitjà de xerrades o tallers és una línia de treball que compagino amb les tasques de teràpia i orientació. No es donen de forma sistemàtica sinó puntualment, ja siguin per gent interessada de forma particular o bé col·legis, empreses, associacions de pares o altres col·lectius. Per a més informació no dubteu a posar-vos en contacte amb mi.

Conferència 1:

Principis educatius bàsics

Dirigida a pares. Explicació de les normes bàsiques necessàries per a tenir en compte en la convivència amb els nostres fills. Explico molt directament quins errors més habituals cometem i estratègies per a portar el dia a dia.

Conferencia 2:

Aprenentatges: com aprenen els nens, com aprenem nosaltres.

Dirigida a pares, l`objectiu és descriure dos punts bàsics: 1- les fases de l`aprenentatge: la diferència entre continguts i habilitats, la necessitat de l`atenció i l`hàbit de l`esforç. 2- Les emocions com a base de l`aprenentatge: la fascinació i l`atenció, la inestabilitat emocional com a distorsió dels aprenentatges Podem descubrir una nova forma de veure com els nens assimilen els hàbits, el que els expliquem, en el dia a dia de la convivència amb els nostres fills i/o alumnes.

Conferència 3:

Diferències entre el pare i la mare a l`hora d`educar els fills.

L`home i la dona són diferents en les seves respostes, en la seva manera de fer. Tots dos volen, per això, el millor pels seus fills. Una altra cosa és com ho porten a la pràctica, doncs cadascú educa, posa límits o fa regals a la seva manera. I és obligat està d`acord. Com ho podem portar a la pràctica? Li deixem al pare fer "de pare"?

Creixement Personal:

El Manejo de nuestras energías

Apropament a les bases de com funciona l`energia del nostre organisme segons les filosofies hindú i xamànica, a més de fer referència a elements religiosos occidentals. Dintre d`un ambient de pràctica i teoria a la vegada. A tots els que vingui espero que el agradi.

Conferencia 4:

Nens, joguines i pares.

Una xerrada on es descriu les característiques i la necessitat del joc en les diferents etapes evolutives del nen. Recomanacions de quines pautes tenir en compte, què comprar i quina actitud tenir davant de les joguines i davant del joc dels nens.

Conferència 5:

L`estrés, els pares i els fills.

Avui en dia l`estrés és un fenómen continuat i recurrent a les nostres famílies. Cada cop més són els horaris de treball els que marquen els ritmes. A la xerrada analitzarem les causes i, de manera especial, com fer front, a partir de l`exemple de la granota i l`aigua bullint. Tema de reflexió important per a moltes famílies i per molts nens que no poden seguir "el carro" dels més grans.

Conferencia 6:

De nens que juguen a nens que enraoen

Un viatge fascinant a través de la infància de nens de 3 a 5 anys fixant-nos justament en les etapes anteriors i posteriors (de 2 anys i la de 6). - som conscients de la importància de l`educació de 3 a 5 anys? - entenem a on volem arribar? - tenim visió en perspectiva o només pensem en el present inmediat? - valorem els canvis que fan -que motivem- en els nostres fills?

Conferència 7:

La comunicació no verbal aplicada a la relació amb nens.

Mitjançant situacions teatralitzades els pares van descobrint com viuen els nens les conductes dels grans. Una cosa és el que diem i una altra és el que expressem. Basem l`anàlisi en cuatre paràmetres: el gest, la veu, la postura i la mirada. Amb aquests elements ja en tenim prou per poder compartir diferents intrepretacions d`un mateix fet.

La pre-adolescència (de 5è a 1r d`ESO)

Comencem amb petites manies i acabem arribant a les tantes a casa. Abans que arribi l`adolescència propiament dita hi ha una sèrie d`aspectes que caldrà tenir en compte per afrontar la nova etapa. Cada cop els nois i noies, en especial aquestes, comencen a fer-se grans abans. Qüestions com la complicitat o el treball entre el pare i la mare són importants i cal cuidar-los.

Psicòleg. Orientador i psicoterapeuta. Assessorament individual i a famílies - Psicòleg Colegiat nº 6.783
Psg. Muntanya 58, Entlo. - 08400 Granollers - Barcelona
Tel. 93 879 37 31 - info@joancontreras.com
Aviso Legal/ Política de Privacidad - Política de Cookies


Creative Commons License
L'obra de joancontreras.com està subjecta a una llicència de
Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 2.5 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a joancontreras.com
Programació i disseny web: Clickart